DENİZLİ / PAMUKKALE - Irlıganlı Şehit Süleyman Acar Anadolu Lisesi

Okulumuz Tarihçesi

TARİHÇEMİZ

Okulumuz Milli Eğitim Müdürü Ekrem EKİCİ ile Irlıganlı Belediye Başkanı Hasan YILMAZ  arasında yapılan protokol gereği  Eski Irlıganlı İlkokulu yeri ile Irlıganlı Belediye binası olarak yapılan bina takas yolu ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilerek, 03.09.2004 tarih ve 8574 sayılı Milli Eğitim Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün onay yazısı ile 2004-2005 Eğitim öğretim yılında 13.09.2004 tarihinde Irlıganlı İlköğretim Okulu Müdürü Atıf ÇELİK´ in Kurucu Okul Müdürü olarak görevlendirilmesiyle aşağıda isimleri yazılı olan 8 öğrenci ile şuan Denizli Sağlık Meslek Lisesi olarak kullanılan binada eğitim-öğretime başlamış ve bu binada bazı tadilatlar yapılarak okul düzenine sokulmaya çalışılmış ve beş yıl burada eğitim-öğretime devam edilmiştir.

• Elvan İLTEN

• Meral ORHAN

• Funda YILMAZ

• M.Ali EVRAN

• Adem HOPPA

• Kerim AVCIK

• Bilal Habeşi KAYMAZ

• Meryem PALA

2008-2009 Eğitim-Öğretim yılının birinci döneminin sonunda Denizli Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 21 Ocak 2009 tarih ve 320/2198 sayılı onay gereği ilköğretim okulu olarak kullanılan şimdiki binamızın Irlıganlı Lisesine devri yapılmış olup 19.02.2009 ve 936.05/3031 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş olup 2008-2009 Eğitim- Öğretim yılının ikinci döneminden itibaren bu binada eğitim öğretim devam etmiştir.

Okulumuz 2006-2007 tarihinde ilk mezunlarını vermiştir.Aynı yıl ÖSS´ye 5 öğrencimiz müracat etmiş bu öğrencilerdin 3 nolu Funda YILMAZ 311.886 Eşit Ağırlık puanı ile KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ´ni, 8 nolu Meryem PALA 313,457 AOBP Puanıyla İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TARİH BÖLÜMÜNÜ kazanmıştır. Diğer öğrenciler ikinci tercihte bulunmamışlardır. Okulumuzda sözel, eşit ağırlık ve fen bölümleri vardır.Beldemizde TOKİ konutlarının yapılması ve sürekli göç olması nedeniyle beldemizin nüfusu hızla artmakta buna bağlı olarak okulumuzun öğrenci sayısı çevre köylerden ve Oenizli merkezden gelen öğrencilerle beraber her geçen gün artış göstermektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı´nın okul türleri sayısının azaltılması çerçevesinde yapmış olduğu çalışma gereği okulumuzun adı IRLIGANLI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ´ne dönüştürülmüştür.

Okulumuz 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren Genel Lise ve Bilişim Teknolojileri bölümleri ile eğitim-öğretime devam etmiştir.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Irlıganlı Çok Programlı Anadolu Lisesi statüsüne kavuşmuştur olup, Anadolu Lisesi ve Anadolu Meslek Bölümleri ile bu eğitim öğretim yılna devam etmektedir.

Yayın: 21.11.2012 - Güncelleme: 04.03.2018 23:45 - Görüntülenme: 5810